Golfresa

Spela i fotspåren av Ryder Cup

Det är något speciellt att spela på banor man sett på TV, följt de stora  golfstjärnornas s spel. Sedan få möjlighet att spela banan själv. Personligen får jag alltid samma känsla av att man är riktigt lå  gt ifrån vad stjärnorna åstadkommer på banan!

The Belfry utanför Birmingham är en sådan mytomspunnen golfanläggning där Ryder Cup, har spelats här fyra gånger, senast i september 2002, där Sam Torrance ledde Europas till en nervkittlande seger

Belfrys historia började 1959 när Jimmy Burns köpte det som då var en privat fastighet i Sutton Coldfield, i hjärtat av England, bara 12 minuter från Birminghams flygplats och en kvart från stadskärnan i Birmingham och skapade hotellet The Belfry.

Brabazon är en av Belfrys tre mästerskaps banor, det är här som  Ryder Cup spelats fyra gånger(1985, 1989, 19993 och 2002)! Det är mer än någon annan plats i världen. Banan är genomsyrad av Ryder Cup historia, med majestätiska fairways och släta greener har många världsberömda scener och några av golfens mest spännande dramer har utspelat sig.

Brabazons farofyllda bunkrar och sjöar har testat några av de största spelarna inklusive Ballesteros, Woods och Faldo. The Brabazon är designad av Dave Thomas och Peter Alliss.
Är du nyfiken på en golfresa hit och spela denna Ryder Cup bana kolla in >> The Belfry

 

PGA Catalunya
Spela golf på Spanish open banan

 Spela i fotspåren av den prestigefyllda tävlingen Spanish Open. Tävlingen har spelats sedan 1912 tidigare vinnare är bland andra  Arnold Palmer, Seve Ballesteros ,Bernhard Langer och Nick Faldo. Den har spelats på flera underbara banor i Spanien som San Cugat, SotograndeLa MangaPalsTorrequebrada, Las Brisas, El Saler, San Roque.

En av mina absoluta favoriter är PGA Catalunya, här har man spelat flera Spanish Open! Det är en golfanläggning som man faller för direkt. En timme norr om Barcelona i ett kuperat landskap med bara vacker natur, ett läckert hotell och två suveräna golfbanor. PGA Stadium är den mest utmanade av de två banorna. Det är en utmaning att bara gå banan sedan att spela den med en hyfsad score är en annan sak. Efter en runda väntar dock alltid en skön belöning att ta igen sig i det fina klubbhuset med något gott att äta och dricka kan man snabbt glömma bort sina brister på banan och bara komma ihåg de bra sakerna.

real Club El Prat

Real Golf Club El Prat har också varit värd för Spanish Open flertal gånger, det är ännu en riktig pärla i Costa Brava.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: