golf och storstad Golfresa

Golfresa med Köpenhamnspuls

Kombinera Köpenhamns kontinentala atmosfär med ett avkopplande boende mitt i det vackra lummiga landskapet mellan sjön Furesø och Bagsværd och fina golfuppleveser på de intilliggande banorna Köpenhavn, Furesö och Hörsholm.

Köpenhamn en välfylld meteropol! 

Golfresa till Danmark Köpenhamn
Golfresa till Danmark Köpenhamn

Köpenhamn gör en aldrig besviken med det stora utbudet av shopping, sevärdheter, restauranger. Från Hotel Frederiksdal tar det 20 minuter så är man på plats vid Nyhamn som är en perfekt utgångspunkt att uppleva Köpenhamn. Det är en plats fylld med liv och rörelse, restauranger och barer. Under sommaren är Nyhavn den perfekta platsen att äta middag på en uteservering. Om du vill kan du också göra som lokalbefolkningen och köpa en öl från en närliggande butik och vila fötterna på kajen. Från Nyhavn är det bara en kort promenad till det kungliga slottet Amalienborg som är kungafamiljens vinterresidens, är sannolikt det mest enastående exemplet på rokokoarkitektur i Danmark. Det här är Hennes Majestät Drottningens huvudsakliga hemvist. När flaggan är hissad signalerar det att drottningen är hemma. Amalienborg är också känt för den danska högvakten, som patrullerar den välskötta slottsparken. Om man promenerar vidare längs strandpromenaden så kommer man till Köpenhamns viktigaste turistattraktion Den lille Havfrue. Statyn från den 23 augusti 1913 var ursprungligen en gåva till staden av bryggaren Carl Jacobsen. Den är gjord i brons, är 125 cm hög och väger 175 kg. Historien om den lilla sjöjungfrun kommer från författaren Hans Christian Andersens saga med samma namn, en berättelse om den olyckliga sjöjungfrun som önskar att hon kunde få ben.  Andra sevärda slott i den danska huvudstaden är Christiansborg och Rosenborg

Det finns ingen anledning att somna på tom mage i Köpenhamn!

smorrebrodDanska kockar är kända över hela världen och kan skryta med att både ha världens bästa restaurang Noma och även vinnaren av Bocuse d’Or,  Rasmus Kofoed. Här kan man hitta de senaste trenderna i klass med städer som i New York och Paris, det finns inte mindre än 17 stjärnor i Guide Michelin! Det är mer än någon annan skandinavisk stad och dessutom mer än andra europeiska städer. Gourmetrestauranger i all ära men ett besök i Danmark är inte komplett utan ett smörrebröd och en god öl!

Golfbanor kring Köpenhamn håller en bra klass och ikonen Köpenhamns GK som är skandivaniens äldsta golfbana. Det är en härlig parkbana som ligger i en unik miljö. Man spelar vid kanten av ett stort hjorthäng och kommer mycket nära Dovhjortar, och i skogsbrynet ståtar mäktiga kastanjeträd. Utmaningen ligger i vinden, de djupa strategiska bunkararna som vaktar de snabba och hårda greenerna. Förutom Köpenhamn GK, rekommenderas Hörsholms GK och Furesö GK.

>> Är du intresserad av  golfresa till Köpenhamn 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: