best golf destination Irand Linksgolf Skottland

Bästa links upplevelserna

Vad är links golf och var ska man spela? Här kommer Golf Joys bästa tips!

 Linksgolf, vad är det?

Enligt en definition av The British Golf Museum säger att ”links” är kustremsor mark mellan stränderna och de inre jordbruksområden. Denna term, i sin renaste bemärkelse, gäller särskilt för kustområdena i Skottland. Så ”Links området ” är område där seaside övergång till jordbruksmark. Ofta inte går att odla något där för att jorden är så sandig. Sådan mark var ofta, förr i tiden, värdelös eftersom det inte var odlingsbart. I Skottland kom man på idéen att slå en boll runt den marken, slår den från punkt till punkt. Och det var här Links golfen började.

Eftersom de var nära till stranden fanns det massor av naturliga sandbunkrar. Sedan sänktes dessa bunkrar till sk pottbunker för att inte sanden skulle flyga iväg.  Eftersom marken var av dålig kvalitet och ständigt brottas med seaside vindar, inte mycket skulle växa på det – mest bara lång, reedy gräs, och definitivt inga träd.

Ursprungligen byggdes banorna på smala landremsor, där serman den typiska layouten  ”ut och tillbaka” eller ”ut och in”. Den främre nio gick ut från klubbhuset, ett hål efter det andra, tills den når den 9: e green, som var den punkt på golfbanan längst bort från klubbhuset. Golfarna skulle då vända på den 10: e tee, med de sista nio hålen som leder direkt tillbaka till klubbhuset.
Idag har en ”linksbana” något bredare definition att inkludera golfbanor som  byggs på sandjord (vare sig havet eller inte) och där vinden är ett element som spelar en tydlig roll. Banan är relativt trädlös, bollen påverkas på fairway och greener av många böljande kullarna som olika studsar och vinklar.

Destinationer för bästa linksgolfen

St Andrews Links
Det är en klassiker och förmodligen alla golfares dröm att få spela! Har man inte turen att få spela The Old så är de övriga Links mycket bra!>>Linksgolf i St AndrewsCarnoustie, tuff bana!
Carnoustie andas golfhistoria här har spelats golf i över 400 år! En klassisk linksbana som ligger mycket vackert vid havet.
>> Linksgolf i Carnoustie

Prestwick Turnberry Ailsa
Turnberry är en mytomspunnen golfanläggning belägen i en underbar avskild miljö vid den dramatiska skotska kusten. Ailsa banan är linksgolf när den är som bäst!
>> Turnberry Ailsa
Irland, The Island
The Island grundades i början av 1890-talet, det är en underbar linksbana som är omgiven av hav på tre sidor. De stora sanddynorna skapar som väggar som man spelar mellan. >>Linksgolf på IrlandKlassiska Links pärlor

 • St Andrews Links
 • Scotscraig
 • Longniddry
 • The Dukes
 • North Berwick West Links
 • Turnberry Ailsa
 • Carnoustie
 • Royal Troon
 • Prestwick
 • Western Gailes
 • Gullane # 1
 • Crail Balcomie
 • Craigielaw
 • Kilspindie
 • Glasgow Gailes

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: