Golfresa Golfresa Portugal Long Stay resa

Upplev en annan typ av vardag med ett Longstay!

En annan typ av vardag med med sköna golfrundor på varmare breddgrader långt borta från mörker, kyla och slask. Ja, de är nog så man tänker sig ett Long Stay.

De senaste åren har det fullkomligt exploderat och i golfbranschen när man träffar hotell och banor tar det inte lång stund innan frågan kommer upp, hur Long Stay paketen fungerar. 
Nu finns det ett riktigt bra utbud till en hel mängd olika med härliga golfbanor och bra boenden. Oftast hyr du en lägenhet med självhushåll en månad och uppåt och har möjlighet till att spela mycket golf till mycket fördelaktiga priser, ofta med tillfälliga medlemskap.


Några tips för Long Stay

VÄLJA DESTINATION-
Vad är dina önskemål, när vill du resa, vill du spela många banor, kunna spela varje dag eller räcker det med ett par rundor i veckan?
Vill du bo på en golfanläggning eller med promenadavstånd till restauranger?

Känn efter om du vill resa på egen hand och rå dig själv eller om du vill resa med en golfvärd och vara del av en gemenskap med tävlingar och aktiviteter. 

PLANERA- Man får ut så mycket mer av sin vistelse om man planerar. Läs på om destinationen och regionen. Kolla in vilka utflyktsmål eller händelser som kan vara intressanta.
Planera så du inte missar något minnesvärt som pågår just då du är där.

RESA & HYRBIL-Boka din resa i god tid. De flesta flygbolag höjer sina biljettpriser ju närmare avresedagen du kommer även hyrbilarna kan variera i pris och höjas ju närmare avresan man kommer. Fundera gärna vilken typ av bil du vill ha, oftast brukar det räcka med en liten bil, även modellen större är uppskattad som typ Berlingo som är enkel att packa golfklubborna.

BAGAGE- Hur packar man för en hel månad? Det finns tvättmöjligheter på plats så man behöver inte packa kläder för en hel månad utan det går att tvätta. Viktmässigt bör man tänka på att flygbolagen har olika regler på storlek, vikt och kostnad. 

PASS- Kontrollera att ditt pass giltighetstid räcker minst tre-sex månader efter din hemresa.

BOENDE-Kolla att lägenheten har den standard som du förväntar dig och den är utrustad för självhushåll. 

GOLF-Fundera gärna igenom vilken typ av banan du vill spela, hur mycket, flera olika? 

FÖRSÄKRINGAR- Innan din resa se över din reseförsäkring, säkerställ att den gäller hela din period utomlands. En del försäkringar kan vara tidsbegränsade för utlandsvistelser. 

BRA ATT PACKA- Ta gärna med ett reseapotek med solskyddsmedel, vätskeersättning, magtabletter, myggmedel, våtservetter, plåster, sårtvätt och handsprit. Svala kläder, varmare kläder, solhatt/keps. Böcker och spel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: