Destinationer Golf och gourmet

Golf i Toscana

Toscana räknas av många som ett av de vackraste landskapen i Italien med ett kök som är känt över hela världen. Här finns de goda vinerna från distrikten Chianti, Morellino di Scansano och Brunello di Montalcino. Italiens mest kända renässanskonstnärer och författare härstammar härifrån och det rika arvet finns att uppleva i de välbevarade vackra städerna Montepulciano, Pienza, Pisa, Lucca, Florens, Siena och San Gimignano. En golfresa till Toscana är verkligen en resa för alla sinnen!

Underbara golfupplevelser i Toscana

Det vackra, kuperade landskapet i Toscana är en perfekt plats för golfbanor. Här finns mer än 20 golfbanor utspridda över området. La Bagnaia Golf & Spa Resort Siena är en 5* golfresort som är i hjärtat av vackra Toscana omgiven av otroliga utsikter över böljande kullar och cypresser med den medeltida staden Siena i bakgrunden. Royal Golf La Bagnaia är en av de mest prestigefyllda golfbanorna i Italien. Det är den första toskanska 18-håls golfbanan designad av Robert Trent Jr.

Det är en omväxlande 18-hålsbana som ligger i perfekt harmoni med Siena vackra kuperade landskap. Banan har en Inland Links karaktär. Det är en öppen bana, med böljande fairways som kantas av vallar, och en rätt tuff ruff. En del i utmaningen är även de vackra sjöarna som blir naturliga vattenhinder.

En kryddad golfresa

Toscana är känd för sin utmärkta gastronomi och det är inte utan anledning att Stefan Holmström valt att lägga sin mat & Gourmet resa hit (finns fortfarande någon plats kvar) för att njuta och lära sig av regionens bästa matupplevelser.

Vintur i Toscana

Toscana, är Italiens mest kända vindistrikt även om Piemonte kanske gör de bästa vinerna.  Det är rödvinerna, med Chianti i spetsen, som serveras på Italienska restauranger och pizzerior över hela världen, som står för ”kändisskapet”.  Toscana ståtar med hela sju av Italiens DOCG-distrikt i fyra huvudområden; 
* Chianti
* Brunnello di Montalcino
* Vino Nobile di Montepulciano
* Maremma med Montescudaio.

Vin i Toscana

Bor man vid den härliga golfresorten La Bagania har man Chianti, Chianti Classico och Brunello di Montalcino distrikten i närheten. Brunello di Montalcino och det bordeauxliknande ”bordsvinet” Sassicaia räknas som de bästa av Toscanas viner även om Chianti är de mest kända. För att upptäcka Chianti, finns här en översikt https://www.chianticlassico.com/en/estates/

Florens – den blomstrande staden

Florentia eller Florens är den vackra huvudstaden i regionen Toscana, lockar miljontals turister varje år, och staden har rankats som en av världens mest besökta av Euromonitor International.

Staden är utsedd av UNESCO som ett världsarv, och när man går på dess historiska kullerstensgator är det lätt att förstå varför. Överallt i Florens finns exempel på otroliga konstverk och arkitektur. Från Palazzo Vecchio till det världsberömda Uffzierna och katedralen med sin magnifka kupol och klocktornet som skapades av Giotto. Ponte Vecchio vid floden Arno, med sina juvelerarbutiker, är ett måste för alla besökare, liksom den fantastiska Boboliträdgården på andra sidan floden. Uffizierna är ett av världens främsta museer med mästerverk från 1200- till 1800-talet. Museets mest kända verk är Botticellis ”Venus födelse”. Det är verkligen något man inte får missa om man får tillfälle att besöka Florens.

Är du nyfiken på golfresa till Toscana? Kolla in La Bagnaia eller Una Poggio strax utanför Florens

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: